Codi Ètic

Una de les motivacions quan es crea una cosa com aquesta, és a dir un bloc, és poder ser llegit per algú. Tu ho estàs fent en aquest moment. Gràcies per fer-ho. Gràcies per poder fer-te arribar tot allò que hi ha darrere de cada paraula i imatge compartida en aquesta finestra oberta. Com pots comprovar és un lloc d’accés lliure i gratuït.

Aquest bloc és un espai des d’on comparteixo una petit racó de la meva vida: viatjar en família. I com que per mi és important, darrere de tot allò que trobaràs escrit i fotografiat hi ha, també, un contingut ètic que te’n vull fer coneixedor o coneixedora.

Quin és el codi ètic de Els viatges de la Nora?

Només parlo d’experiències pròpies i reals.

Tots els articles que trobareu publicats en aquest bloc són de viatges, experiències o activitats que hem realitzat des que viatgem en família. És la nostra visió personal i subjectiva d’allò que hem viscut.

Així, doncs, com a autora, dissenyadora, editora, secretaria, mare i persona amb dos dits de front poso de manifest els drets d’autoria.

No. Tot allò que està a Internet no és propietat de tots. Per això declaro que jo, Mireia Tort, sóc propietària intel·lectual de tot el material que es troba en Els viatges de la Nora (escrit o fotogràfic), llevat que s’especifiqui el contrari. No es pot utilitzar, reproduir o modificar sense autorització prèvia.

Aquest bloc no és només una “bitàcora” d’experiències, sinó que també és una excusa per parlar d’altres llocs, d’altres llengües, d’altres cultures, d’altres formes de fer. Ens estimem el nostre planeta. I ens l’estimem en la seva diversitat i riquesa. Quan viatgem intentem sempre fer-ho des d’aquest respecte i estima.

Així, doncs…

  • Ens comprometem a respectar els costums, la cultura i les creences de les persones i llocs visitats.
  • Respectem els destins visitats i les seves infraestructures.
  • No realitzem activitats que fomentin la degradació abusiva de la fauna i de la flora.
  • No participem en activitats on es maltractin animals.

I en la diversitat d’aquest món, hi trobem la diversitat de llengües. Ens agrada conèixer la llengua del lloc que visitem. Respectem totes les llengües i les persones que el parlen. Com també respectem, i molt, la llengua utilitzada en aquest bloc. Els articles de Els viatges de la Nora són escrits en català. La meva llengua. Una llengua poc emprada i poc visualitzada a les xarxes i que vull subratllar-ne, sense desmerèixer les altres, el seu valor.

En aquest bloc es permet fer comentaris. Però queda absolutament prohibit difondre continguts o propaganda de caràcter il·lícit, racista, xenòfob, d’apologia de terrorisme, o que atempti contra els drets humans, o que incitin a l’odi, vulnerin la dignitat de la persona, de caràcter injuriós o calumniós o contra l’ordre o la seguretat pública. Vull que sàpigues que em reservo el dret de retirar tots aquells comentaris i/o continguts que incompleixin amb el que he esmentat anteriorment i que entenguis que no em faig responsable de les opinions abocades pels usuaris a través dels comentaris del bloc o altres eines de participació que pugui crear en el futur.

Si tens algun dubte, suggeriment o informació, et convido a fer-me’l arribar a través de elsviatgesdelanora@gmail.com