DINAMARCA

Pinzellades d’un viatge al país del Lego

Al juliol vam anar a Dinamarca buscant la fresqueta i la tranquil·litat i… la vam trobar! Quin país tan bonic!

Horitzons infinits pintats de color verd, plugims acaronant la cara, ovelles pasturant al costat d’un mar en marea baixa, teulades fetes de canya, boscos amb olor a molsa, passejades en bicicleta sota un cel ennuvolat, peces de colors construint el país del Lego, l’univers dels contes d’Andersen fet realitat, parcs infantils per passar-hi hores i més hores, cases de colors d’un port fet postal, una sirena amb la mirada perduda, aire pur, molts silencis, més riatlles, nits curtes, … i molins. Molts molins. Jo els veia tots. I els senyalava des del cotxe.

A la casa del Kim, on vam dormir els primers dies, hi havia animals: cabretes, gallines, ànecs…

A casa la Grete, a l’illa de Møn, hi havia joguines. Cada nit, abans d’anar a dormir, posava les nines en un bressol de rodes preciós.

Quan el Kim i la Grete parlaven jo no els entenia. Els pares em van explicar que parlaven anglès. I jo, quan els veia, els deia “Hello!”

Cada dia plovia una miqueta. Els pares van decidir comprar-me unes botes de muntanya (les meves primeres botes de muntanya!) perquè anava tot el dia amb els peus molls. És tan divertit posar els peus dins els bassals d’aigua!

Vam anar en trenet, en tractor, en autobús turístic, en barca… i en bicicleta. És bonic veure el món des de la cadireta de la bicicleta. El pare pedalava i jo… feliç, cantava “Cada dia al dematí canta el gall quiquiriquí…” Tot l’estiu me l’he passat cantant aquesta cançó!

El dia que vam anar a Legoland va ser molt divertit. Em va agradar moltíssim! Tot fet de peces de Lego. Tot! Em vaig passar el dia dalt d’alguna de les atraccions: trenets, avionetes, barquetes… De color vermell, de color blau, de color groc…

A Odense, vaig descobrir l’univers dels contes d’Andersen. Vaig veure en un petit teatre a l’aire lliure, i sota la pluja, la sireneta, el soldadet de plom, l’aneguet lleig… Però el millor va ser poder jugar com si jo fos una de les protagonistes dels seus contes: em vaig posar una cua de sirena, unes faldilles de ballarina i… un vestit de princesa! Vaig ser la nena més feliç del món quan em vaig posar aquell vestit!

Un comentari

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *