EXCURSIONS

Prat de Cadí amb nens

«Estirada. Estic ben estirada amb les cames i els braços ben oberts sobre l’herba humida d’un prat rodó. Davant meu una gran paret feta de pedra. La força d’unes muntanyes fetes de grisos m’ha atrapat. Immòbils. Grans. Fortes. Altes. La meva mirada vol trobar formes a tantes pedres juntes. Veig la cara d’una bruixa sense dents. Veig la cua d’un drac mig amagat. Veig la torre d’un castell. Veig tot allò que la meva imaginació vol veure. Quina olor fan les pedres? Al cel, uns núvols juganers es passegen per sobre les muntanyes. Es desfan amb el blau. Es desfan amb el gris. Sento un esquellot. Una, dues, tres, quatre vaques blanques arriben sense pressa al prat. Al seu prat. Al Prat de Cadí.»

El Prat de Cadí es un dels racons més bonics i espectaculars de la Cerdanya. És una de les excursions preferides per moltes famílies a l’hora de conèixer la cara nord de la Serra del Cadí, al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Com arribar-hi

L’excursió fins al Prat de Cadí s’inicia al Coll de Pallers, a uns 500 metres del nucli d’Estana, on hi ha una petita zona habilitada per aparcar el cotxe i dues taules de pícnic

L’aproximació al poble d’Estana, que es troba a 1.500 metres d’altitud, es fa en cotxe per la carretera LV4055, que surt del municipi de Martinet.

S’arriba al poble, el creuem i agafem una pista estreta de terra que ens portarà fins a l’aparcament del Coll de Pallers. Una plafons informatius ens marquen la ruta i el seu punt de sortida.

Pas a pas

Iniciem la ruta al Coll de Pallers, on hem deixat el cotxe. Al final de la zona d’aparcament, direcció sud, hi trobarem el primer dels rètols indicadors del Pla de Cadí. Les franges blanques i vermelles del PR C-121 ens marquen la ruta a seguir.

Comencem l’excursió per un caminet que fa pujada i arriba a uns petits prats. Ens endinsem per una pineda de pi roig i boixos que acaba desembocant a una zona més planera. Deixem aquesta petita clariana i tornem a endinsar-nos per un bosc que s’enfila per un corriol rocallós.

Més a munt, seguint la carena que forma la serra de Mataplana, es troba el coll de Reineres. Des d’on veiem, de lluny, la primera de les panoràmiques de la paret de la Serra del Cadí. Seguim pujant entre trams fets de roca i enmig de més pi roig. Hi ha una portella de fusta. La passem. Arribem a una nova clariana. Travessem la clariana per arribar, de nou, al bosc. Seguim guanyant alçada fins arribar al Collet Roig. Més panoràmiques.

Deixem el coll enrere i encarem el que serà l’últim tram de la ruta abans d’arribar al nostre destí. És un corriol que puja lleugerament i que circula pel sotabosc. I al final, de sobte, s’obre un prat. Gran. Ample. Verd. És el Prat de Cadí. Amb un teló de fons imponent. Majestuós. La paret vertical de la cara nord de la Serra del Cadí.

El Prat de Cadí és, amb els seus 1.826 metres d’altitud, un dels llocs més especials dels pirineus. Pocs indrets són comparables a la seva bellesa.

Un cop a dalt, és temps d’estirar-nos. De badar. De jugar. De dinar. D’amagar-nos. De tornar a jugar. De tornar a badar. No hi ha pressa per marxar. No hi ha pressa per deixar de mirar aquella paret feta de pedra. No hi ha pressa per deixar aquell prat fet per mirar aquella paret…

Desfem el camí per tornar on havíem començat, al Pla de Pallers.

FULL de RUTA

(La nostra ruta en poques paraules)

Ruta que transcorre dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró per arribar a un dels prats més bonics dels pirineus.

Comarca: Cerdanya

Municipi: Estana (Montellà i Martinet)

Punt de sortida: Coll de Pallers

Distància: uns 7 Km

Durada: 1.30h de pujada i 1h. de baixada (sense aturades)

Dificultat: fàcil

Tipus de ruta: lineal

Edat recomanada: a partir de 4 anys

Un apunt: Actualment, la ruta fins al Prat del Cadí és una de les més concorregudes de la Cerdanya. És recomanable buscar els dies o les hores menys transitades per a poder gaudir de l’excursió i de la calma que regala el Prat de Cadí els dies que hi ha poca gent.

Localització en el mapa

NOTA: Totes les excursions publicades en aquest blog les hem fetes en família. Les edats proposades en aquestes rutes estan basades en la distància, el desnivell, la dificultat (baixa, mitjana o alta) i en la nostra experiència. Cada nen o nena té el seu ritme i les seves característiques psicomotrius.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *