EXCURSIONS

Pla de l’Àliga amb nens

La Cerdanya té molts racons per descobrir. Molts racons que es converteixen en l’excusa per fer excursions en família. Descobriment de nous paisatges. Connexió amb la natura. Seguir camins. Buscar senyals. Tot és una aventura.

La ruta dels miradors del Pla de l’Àliga és un d’aquestes excursions. Una ruta des d’on s’aconsegueixen unes espectaculars vistes des de quatre miradors.  És una excursió fàcil, una part de la qual és circular, que es pot fer amb nens petits.

Des dels quatre miradors que hi ha estratègicament col·locats al Pla de l’Àliga, un de cada un dels punts cardinals, s’hi poden contemplar les impo­nents parets verticals de la Serra del Cadí, muntanyes com la Tossa d’Alp o el pic del Carlit i la vall ceretana, amb el Segre serpentejant.

Com arribar-hi

El punt d’inici d’aquesta ruta és el poble d’Estana, a la riba esquerre del riu Segre. Un nucli petit de cases a 1500 metres d’altitud que pertany al municipi de Montellà i Martinet.

L’aproximació al poble d’Estana es fa amb cotxe per la carretera LV4055, que surt a tocar del municipi de Martinet.

Un cop al poble, s’aparca el cotxe i es busca l’església. Punt de referència i inici de la ruta.

Pas a pas

Iniciem la ruta al mateix poble, just al costat de l’església romànica dedicada a Sant Climent. Al final d’un carreró que fa pujada hi trobarem el primer dels rètols indicadors dels Miradors del Pla de l’Àliga. Seguirem el camí marcat, allunyant-nos, cada cop més, del poble. Un caminet entre camps de cultiu. Un cop es va guanyant alçada s’arriba a una pista. Anem seguint la pista entre camps, pastures i illes de bosc. A mesura que es va guanyant alçada les vistes de la Serra del Cadí cada vegada són més imponents.

S’arriba al Pla de l’Àliga. Hi trobem un rètol. L’objectiu és recorre’l en tot el seu perímetre per veure tots els miradors. Ens endinsem al pla, seguim uns quants metres buscant a la nostra dreta unes marques que ens guiaran per dins del bosc fins al primer dels miradors. Comença la ruta circular pel perímetre del pla. En aquest primer mirador, orientat al sud-est del pla, té una de les millors panoràmiques de la paret nord de la Serra del Cadí. Una taula d’orientació ens permet identificar algun dels punts més significatius de la carena.

Seguint les marques grogues i deixant enrere la primera de les parades, arribem al segon dels miradors. Un miradors orientat al nord-est amb una panoràmica que avarca tota la Vall de la Cerdanya amb els pics del Puigmal o del Carlit de fons. Uns metres cap a l’oest, i vorejant el pla, trobarem el tercer dels miradors. Seguirem veient la vall, aquesta vegada orientada a la comarca de l’Alt Urgell.

Girem cap al sud per trobar-nos amb el quart i últim dels miradors del Pla de l’Àliga. Tancarem la ruta circular havent aconseguit una panoràmica dels 360º de tots el punts cardinals i veient una de les millors imatges de la cara nord de la Serra del Cadí.

Finalment, arribarem a l’entrada del Pla de l’Àliga i desfarem el camí que havíem fet de pujada fins arribar, un cop més, al poble d’Estana.

FULL de RUTA

(La nostra ruta en poques paraules)

Itinerari de natura amb vistes als quatre punts cardinals, amb miradors i taules d’orientació.

Comarca: Cerdanya

Municipi: Estana (Montellà i Martinet)

Punt de sortida: Església d’Estana

Distància: uns 5 Km

Durada: 1 h 30 min (d’anada i tornada)

Dificultat: Baixa

Tipus de ruta: lineal i circular

Edat recomanada: a partir de 4 anys

Un apunt: Recorregut senyalitzat amb marques grogues. Cal dir, però, que n’hi ha poques i cal estar atents per arribar a tots els miradors. Recordeu: són quatre miradors!

Localització en el mapa

NOTA: Totes les excursions publicades en aquest blog les hem fetes en família. Les edats proposades en aquestes rutes estan basades en la distància, el desnivell, la dificultat (baixa, mitjana o alta) i en la nostra experiència. Cada nen o nena té el seu ritme i les seves característiques psicomotrius.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *